TRIVSELSPROGRAMMET LANSERERTrivselsprogrammet er godt etablert i grunnskolen med over 1000 medlemsskoler i Norden. Programmet kan vise til gode effekter på skolenes aktivitetsnivå og det psykososiale miljøet. Nå har Trivselsprogrammet utviklet en tilpasset modell for barnehagen. Med Trivselspatruljen i barnehagen legger førskolebarna til rette for økt aktivitet og lek i både inne- og utetiden.

Trivselsprogrammets mål i barnehagen er å:

  • fremme økt og mer variert lek i inne- og utetiden
  • legge til rette for at barna skal kunne utvikle gode vennskapsrelasjoner
  • redusere konflikter blant barna
  • fremme verdier som inkludering, empati, vennlighet og respekt
  • utvikle lekekompetanse hos barna

Organisering av lek
Alle ansatte i trivselsbarnehagene får opplæring i regi av Trivselsprogrammet. I tillegg til en innføring i praktisk drift av programmet, gjennomgås et variert utvalg av leker og aktiviteter som førskolebarna vil være i stand til å sette i gang i inne- og utetiden. En av de ansatte velges ut som TP-ansvarlig. Den TP-ansvarlige kurser etter endt opplæring førskolebarna i de samme lekene, og forbereder barna til oppgaven som Trivselspatrulje (TP). Kursdagen kan holdes sammen med førskolebarn fra andre barnehager i nettverket. På den måten blir de kjent på tvers av barnehagene og TP-ansvarlige får andre voksne å utveksle erfaringer med. Barna får et Trivselspatruljebevis etter endt kursdag. Alle førskolebarna blir automatisk TP. Med synlige TP-vester får de ansvar for å bære lekeutstyr fra utstyrsboden til det området som er avsatt til deres lek.

Last ned informasjonsbrosjyren til høyre og les mer.
Lekemanual Patruljebevis
 Program-
beskrivelse

Diplom

 TP-tavla
 
 
 
Trivselsprogrammet på Youtube
Følg oss på Facebook
Skriv ut.
Legg til i favoritter.
Tips en venn
 
Telefon: 47 44 44 18 |  E-post: post@trivselsleder.no
Tilbakemelding om hjemmesidene: web@trivselsleder.no
 
Utvikling og implementering: assist2net

Samarbeidspartner:


© Copyright 2009-2016 Trivselsleder AS. Programmet som helhet är beskyttet etter loven om åndsverk. Rettighetene til programmet tilhører Trivselsleder AS. Programmet, inkludert alt materiale – muntlig og skriftlig – kan kun benyttes av medlemsskoler.